Kjer je resnična ljubezen, tam sam Bog prebiva.

Nestrpno pričakujemo ponovno obuditev rednih tedenskih vaj ter koncertov. Ostanimo zdravi!

 

Vaje imamo ob sredah od 19h do 21h v kapeli cerkve sv. Jakoba na Gornji trgu 18, Ljubljana. Pridruži se nam!

Zborovodja: Urban Debevec

Informacije
e-pošta: urban.debevec@gmail.com

Kratka zgodovina
Akademski pevski zbor Alojzij Mav je leta 1978 ustanovil prof. Jože Trošt. Zbor nosi ime po skladatelju duhovne glasbe Alojziju Mavu. Zbor sestavljamo pevci vseh starosti, večinoma študentje in mlajši izobraženci, ki prihajamo iz vse Slovenije. Zbor je sprva deloval v okviru Medškofijskega odbora za študente in pogosto sooblikoval bogoslužje pri večernih mašah v cerkvi Marijinega oznanjenja na Tromostovju, od leta 2007 pa uživamo gostoljubje jezuitov pri sv. Jakobu na Gornjem trgu v Ljubljani. V vseh letih obstoja je zbor negoval tako sakralno, kot tudi ljudsko in umetno glasbo domačih in tujih skladateljev. Zbor nastopa po Sloveniji, v zamejstvu in tudi v tujini. Zadnja leta se udeležujemo tudi tekmovanj pevskih zborov na domači in evropski ravni.


Poslanstvo
Poslanstvo našega zbora je oznanjanje božje besede z glasbo ter prenašanje ljubezni do petja na mlajše rodove, zato z veseljem sprejemamo medse po srcu mlade pevke in pevce, ki radi prepevajo in so radi v prijetni družbi.

Dejavnosti
Pevske vaje imamo redno vsako sredo od 19. do 22. ure. Po potrebi organiziramo tudi intezivne pevske sobote ali vikende. Pred pomembnejšimi nastopi imamo vaje tudi pogosteje. Pevske vaje so brezplačne. Prispevati pa je potrebno za intezivne pevske vikende ter redni letni izlet.

Projekti
Vsako leto izvedemo letni koncert, ki ga tudi ponovimo izven domače cerkve. Občasno pojemo pri nedeljskih večernih mašah in porokah naših prijateljev. Vsako leto obiščemo vsaj eno do dve župnije, kjer pojemo pri maši in pripravimo koncert. Tradicionalno se udeležujemo Revije ljubljanskih pevskih zborov v Zavodu Sv. Stanislava v Ljubljani. Za prvomajske praznike z zborom tradicionalno odpotujemo v tujino ali zamejstvo, kjer tudi organiziramo koncert.


Karta lokacije vaj

http://zemljevid.najdi.si/maps/location/nmap.jsp?id=96bff95531f0964f1f198c7ba436bdcf5e7eab5bffc88a57274b8ef92ddc9cd9a90b23832f5c0872d827a6cef14261fad0c9fb4fdb253c942f34d89f9c883e58"

Kulturno društvo Alojzij Mav
Akademski pevski zbor Alojzij Mav
Župnija sv. Jakob
Gornji trg 18
SI-1000 Ljubljana, Slovenija

 

Komentarji

Priljubljene objave